2022. évi Vegyes-csapat Világbajnokság – 3. nap

Féltávhoz közelít a vegyes-csapat világbajnokság alapszakasza, ahol a 3. versenynapon Magyarország – Svájc mérkőzést rendeztek. A délutáni összecsapáson egy fordulatos és pontgazdag mérkőzésen végül alulmaradtunk (végeredmény: 6-10).

A 3. napon egy mérkőzés várt a magyar válogatottra, ahol délután 4 órától Svájc ellen szerezhettük meg a harmadik győzelmet a csoportban. A harmadik endben került fel nagyobb pontérték az eredményjelzőre, ekkor Svájc szerzett 3 pontot. Ez a magyar csapatnak is sikerült a hatodik endben, méghozzá „lopásból”, ekkorra az eredmény már 6-3 volt a mi javunkra. Ezután sajnos nem volt több ok az örömre és jött a feketeleves, előbb 5 pontot írt ellenfelünk, majd további 2-t szerzett, ezzel beállítva a 6-10-es végeredményt.

Közeledve a féltávhoz válogatottunk 2-2-es mérleggel a középmezőnyben helyezkedik el – IV. hely – Ausztriával és Szlovákiával társbérletben. A csoportot Skócia és Svájc vezeti veretlenül, míg a ranglista végén Anglia és Luxemburg áll még győzelem nélkül.

Rókusfalvy András, edző így értékelte a mai mérkőzést:
„A harmadik versenynapon délelőtt végre pihenni tudott a csapatunk és készülhettünk a délutáni nagyon fontos meccsünkre Svájc ellen. A svájci csapat fiú tagjait már ismertük, Yves Hess már 15 éve résztvevője a nemzetközi curling életnek.

Ha a meccset egy szóval kellene jellemezni a drámai a legjobb szó rá. A küzdelem fej-fej mellett zajlott. A hatodik endet nagyon szép, pontos játékkal játszottuk végig, de a szerencse is segített egy picit és 3 pontot „lopva” már 6:3-ra vezettünk. A dráma itt következett, amikor néhány hibát követően 5 pontot írt az ellenfelünk és 8:6-ra átvette a vezetést. Az utolsó endben nagy kockázatot vállalva megpróbáltunk kettőt vagy 3 pontot szerezni, de a svájciak nagyon jól védekeztek és megnyerték a mérkőzést.

Most a feladatunk a kiértékelést követően a tanulságok levonása és tiszta fejjel, csak a következő meccsre koncentrálni.”

A magyarok holnap Ausztrália ellen javíthatnak, ehhez és a folytatáshoz is sok sikert kíván a Magyar Curling Szövetség!

A magyar csapat további mérkőzései:
Október 18. 21:00 Ausztrália – Magyarország
Október 19. 13:00 Magyarország – Mexikó
Október 19. 21:00 Anglia – Magyarország
Október 20. 13:00 Ausztria – Magyarország

Az élő eredménykövetés ITT érhető el, valamint World Curling TV közvetítése ITT nézhető.

 

#WMxCC2022 #curling