2023. évi WCF Kongresszus

Az idei WCF kongresszus után immáron 74 országra bővülő szervezet, az idei éves találkozóját Szöulban tartotta meg szeptember 15-én. A Magyar Curling Szövetséget idén Pomázi Gyula, elnök és Dencső Blanka, elnökségi tag képviselték.

A rendezvény első pár napja – a korábbiakhoz hasonlóan – workshopokkal, case study-k bemutatásával, előadásokkal telt, míg este a kötetlenebb nemzetek közti beszélgetéseké, egyeztetéseké volt a terep. Az országok képviselői hol közösen, hol csoportokra osztva vitattak meg a sportág fejlesztésére és a világszervezet irányába olyan ötleteket, javaslatokat, ami a nagy mind a kisebb tradícióval rendelkező nemzetek számára iránymutató, például a juniorok életkori szabályozásának kérdése, a szükséges létesítmények, eszközök szükségessége vagy a WCF “6 Big Idea” projekt kereteinek véleményezése. Volt egy érdekes és sokszor vicces délután is, amikor az alelnökök egy Shark Tank (Cápák Közt – magyar verzió) ötletelést tartottak és bárki jelentkezhetett a “szponzoroknál” a curling sport fejlesztésére, innovációjára adó ötletettel.

Beau Welling elnök első elnökségi éve után a jövő évi kongresszus lesz igazán izgalmas, mivel 3 vice-presidentnek is lejár a mandátuma (kitöltötték a lehetséges 12 évet), így új választások lesznek, ráadásul már más board összetétellel.