2024. évi Szenior Országos Bajnokság és 2023. évi Ifjúsági Világbajnoki Kvalifikációs Torna

Október 13-15. közötti hosszú hétvégén bonyolítottuk le a Szenior Országos Bajnokságot és az Ifjúsági Világbajnoki Kvalifikációs Tornát.

A szenior mezőnyt idén két csapat alkotta, a tavalyi első két helyezett. A kérdés már csak az volt a Fradi újra, vagy a 2023. évi Szenior Világbajnokságon kiváló V. helyet elérő Vasas csapata szerzi meg az OB győzelmet. Az úgy nevezett best of 3 rendszerben zajló döntő (az egyik fél második győzelméig tartó párharcot jelenti) első mérkőzését a Vasas nyerte 8-4-re.

A második mérkőzés még ugyanúgy szombaton zajlott, itt végig vezetve a zöld-fehérek nyertek (6-4-re), tehát jöhetett a mindent eldöntő harmadik mérkőzés vasárnap. Az összecsapást valamivel a Vasas kezdte jobban, de a félidőben még nem dőlt el semmi, mert egál állást mutatott az eredményjelző (3-3). A második félidő is hasonló szellemben zajlott a fordulatos, sok köves játék az utolsó endig izgalmakat tartogatott. A bajnoki címet végül a 8. endben 2 pontot szerző Fradi Szenior csapata szerezte meg 6-5 arányban.

Végeredmény:
I. helyezett – Fradi Szenior (Kerekes Olivér, Csillag Béla, Sárdi Péter, Besnicz Péter
II. helyezett – Vasas Szenior (Nagy György, Jakab Zoltán, Bartalus Gábor, Barna Krisztián, tartalék: Asztalos Sándor)

Az Ifjúsági Kvalifikációs Torna, a 2023. évi Fiú Ifjúsági Világbajnokságon való indulási jogról volt hivatott dönteni. Itt best of 5 rendszert alkalmaztunk a Versenyszabályzat előírásainak megfelelően, így az egyik fél harmadik győzelméig zajlott a küzdelem. Az első mérkőzés már pénteken elkezdődött, ahol a szoros küzdelmet a 7. endben szerzett 5 pont zárta le. Az első felvonást így a Team Tatár nyerte 8-4-re, míg a másodikon is hasonló eredmény született, akkor 8-3-ra múlták felül a Titánok csapatát.

A harmadik szombat esti meccsre már nem állt ki a Titánok csapata, ezért 3-0-ás összeredménnyel a Team Tatár csapata szerzett indulási jogot. A csapat összetétele (Tatár Lőrinc, Szarvas Kristóf, Kárász Raul, Tüske Milán, tartalék: Szilágyi Deli Ferenc, edzők: Kiss Zsolt, Czermann Kristóf)

Gratulálunk minden indulónak az elért eredményhez!