2024. évi Vegyes-csapat Világbajnokság – 1-2. nap

1 vereség, 1 győzelem – így nyitott a magyar válogatott az idei Vegyes-csapat VB-n.

Első mérkőzésüket Új-Zéland ellen vívták, ahol sajnos nem sikerült pontra fordítani a munkát, 6:1-re az ellenfél vitte el a győzelmet.

Ézsöl Gábor nyilatkozott a mérkőzés után:
“Ma Új-Zéland ellen kezdtük meg a tornát, csakúgy, mint tavaly. Sajnos az eredmény sem alakult másként most is vesztettünk, bár ez egy másik csapatuk volt. Az első félidőben fej-fej mellett haladtunk, a két nullás endet követően egyet sikerült lopnunk, utána pedig egyre kényszerítettük őket. A szünet után sajnos nem tudtunk élni a kalapáccsal kidolgozott helyzetekben sem az 5., sem a 6. Endben, így 4 pontos előnyre tettek szert. A 7. endben még megpróbáltunk egy bonyolultabb játékkal több pontot írni, azonban ez sem jött össze, így a 8. end közepén feladni kényszerültünk a meccset.

Idén a jég teljesen más arcát mutatja, mind a tavaly tapasztaltakhoz, mind az otthoni nagyon jó viszonyokhoz képest. A pályák jórészt féloldalasak és egyelőre a 4-5 footról fordulnak csak be középre finom release esetén. Ez a jég most a határozott, kifelé elengedést megbünteti és ezt meg is tapasztaltuk. Azonban örök igazság, hogy a jég mindenkinek egyforma, így a mi feladatunk, hogy alkalmazkodjunk hozzá. Köszönjük a szurkolást!”

A tegnapiakból levonta a csapat a tanulságot, amit ma Törökország ellen sikerült is érvényesíteniük. Kiegyensúlyozott mérkőzéssel, már tanulva a tegnapi hibákból, impozáns eredményt produkált a csapat: 7-5-re legyőzték a törököket!

Gratulálunk a csapatnak, további hasonló sikereket kívánunk a következő napokra!

Az élő stream itt követhető, míg az eredménykövetés itt.

A csapat mérkőzései magyar idő szerint:
2024. október 14. 17:00 Magyarország – Kanada
2024. október 15. 21:00 Csehország – Magyarország
2024. október 16. 13:00 Magyarország – Anglia
2024. október 16. 21:00 Magyarország – Lettország
2024. október 17. 17:00 Magyarország – Fülöp-szigetek