2024. évi Vegyes-csapat Világbajnokság – Alapszakasz vége

Az alapszakasz utolsó három mérkőzését megnyerte a vegyes-csapat, de ez sem volt elég a továbbjutáshoz.

Kedden Csehország ellen mérkőzött a magyar csapat, ami igen szoros mérkőzésként, majd végeredménnyel zárult, 6:4-re a csehek nyertek, ami így utólag sorsfordító mérkőzésnek is tekinthető…

Szerdán két győzelmet is bezsebeltek, egyet Anglia, egyet Lettország ellen. Majd csütörtökön Fülöp-szigetek sem szerezhette meg ellenük a pontot, ami a 11:1-es állást tekintve a meccs pontjait nézve is majdnem helytálló.

A lettek elleni mérkőzés kiemelten nagy jelentőséggel bírt a csapat, leginkább Gábor számára, ugyanis ezen a mérkőzésen lett 100x-os válogatott. Ezúton is gratulálunk neki ehhez a csodás eredményhez! 😊

Ézsöl Gábor tegnap este így értékelte a versenyt:
“Ma délután befejeztük a csoportkör utolsó mérkőzését is az idén debütáló Fülöp-szigetek ellen. Őket is, valamint az angolokat és a letteket is magabiztosan győztük le, viszonylag egyszerű játékkal. Mindhárom csapat sokat hibázott, így előnyre tettünk szert a mérkőzések elején, amit végig meg is tudtunk tartani.

A csehek ellen azonban fájó vereséget szenvedtünk egy szoros mérkőzésen. A félidőben még 3-1-re vezettünk és az ötödik endben is nekünk volt kedvezőbb a helyzet. Balázs az utolsó kövével betolta egy kövünket a házba, így már két kővel álltunk legjobb pozícióban a guardok mögött. A csehek skipje azonban egy nehéz ütést választott, amit sikeresen végrehajtva úgy ütötte fel a saját guard-ját, hogy mindkét kövünket kiütötte a házból és ő pedig bennmaradt. Hármat írtak és így átvették a vezetést. A hatodik endben megint jól álltunk és a kettőért dobtunk egy take-out-ot, ami azonban elakadt egy guardon így az ellenfelünk lopott egyet és 5-3-ra növelte az előnyét. A hetedik endben egyet kényszerültünk írni. A nyolcadikban nekünk kellett lopni, amihez sikerült nagyon jó állást kialakítanunk. Miénk volt a legjobb kő guard mögött a csehek befejező játékosa azonban ismét sikeresen ütötte fel a mi guardunkat, úgy, hogy azzal kiütötte a legjobb kövünket a házból.

Ez a vereség már nem fért bele, mert így 4 győzelem 3 vereséggel csak a csoport negyedik helyét sikerült megszereznünk, ami nem volt elég a továbbjutáshoz.

Köszönjük mindenkinek a szurkolást!”

Gratulálunk a csapatnak az elért eredményhez és további jó versenyzést kívánunk a szezonra!

Az élő stream itt követhető a továbbiakban is, míg az eredménykövetés itt.