2024. évi Vegyes-páros Országos Bajnokság ‘B’ és ‘C’ liga

2 hétvégén, 2023. szeptember 14-17. és szeptember 28. – október 1. között rendeztük meg az idei hibrid lebonyolítású Vegyes-páros OB ‘C’ és ‘B’ ligáját.

Mivel a ‘B’ ligába előzetesen 2 páros nevezett, így a ‘C’ ligából 6 párosnak volt esélye a feljutásra. A legalacsonyabb osztályban 12 páros, 3 csoportban mérkőzött meg egymás ellen az alapszakaszban.Végül az ‘A’ csoportból a Szurmai – Ferenci és a Tószegi – Rozgonyi páros jutott fel, a ‘B’ csoportból a Udvardi-Palancsa – Nagy és a Miklós-Noskó – Miklós, míg a ‘C’ csoportból a Mercz – Szabó és az Ádám – Kárpáti duó.

A ‘B’ ligában így 8 páros próbált feljutni a dobogó felső két fokára, hogy feljusson a legmagasabb, ‘A’ ligába.
Az alapszakaszt hibátlan mérleggel a Halász – Ézsöl páros zárta, őket követte az 5 győzelem / 2 vereség aránnyal menetelő Udvardi-Palancsa – Nagy duó. A harmadik helyen győzelem/vereség aránnyal hármas holtverseny alakult ki, így a DSC átlag alapján a Mercz – Szabó és a Miklós-Noskó – Miklós összeállítású duók kerültek még be a rájátszás négyes döntőjében. A kieső helyen, így visszaesve a ‘C’ ligába, a  Szurmai – Ferenci és Tószegi – Rozgonyi párosok végeztek.
Az elődöntőből Halász Csilla – Ézsöl Gábor és Mercz Dóra – Szabó Gergely kerültek ki győztesként, így az ő feljutásuk már biztos volt, kérdés, hogy 1. vagy 2. helyen. A bronzmérkőzést  Miklós-Noskó Éva – Miklós Nándor és Udvardi-Palancsa Dorottya – Nagy Viktor játszották, melyből a győzelmet az utóbbi páros impozáns fölénnyel, 9:2-re bezsebelte. A döntő ugyanilyen végeredménnyel végül a Mercz Dóra – Szabó Gergely párosnak jelentette az aranyérmet.

A ‘B’ liga végeredménye tehát a következőképp alakult:
1. helyezett: Mercz Dóra – Szabó Gergely (feljutott az ‘A’ ligába)
2. helyezett: Halász Csilla – Ézsöl Gábor (feljutott az ‘A’ ligába)
3. helyezett: Udvardi-Palancsa Dorottya – Nagy Viktor

Gratulálunk minden indulónak az eredményhez, kiemelten a továbbjutó párosoknak! Folytatás az ‘A’ ligában október 27-től!