2025. évi Vegyes-páros OB ‘C’ liga

Elindult a 2024/2025-ös curling szezon még ha a nagy meleg miatt pár nap csúszással is, ez az országos bajnoki rendszer kezdetét nem befolyásolta. Az idei első OB-n rögtön 15 vegyes-párost köszönthettünk, melynek végén a Dencső Blanka – Szabó Gergely páros diadalmaskodott!

Kezdjük az elején az előzetesen két hétvégére hirdetett OB, nagyon jó döntésnek bizonyult, hisz 15 vegyes-páros nevezett be határidőig. A Szövetség stratégiája és munkája beérni látszik, hisz a tradicionális budapesti klubok mellett további 4 vidéki tömegbázisunk versenyzői is becsatlakoztak az OB versenyrendszerében, amihez ezúton is gratulálunk Nekik!

A párosok tagozódása végett, két kört alakított ki a Szervező Bizottság, amelynek első hétvégéjén az alacsonyabb ranglista pontszámmal álló párosok versenyeztek, de közülük is a legjobb a második hétvége mezőnyébe is bekerülhetett. Ki gondolta pár éve, hogy az első forduló alapszakaszában Tatabánya-Győr mérkőzést rendeznek, vagy a helyosztókon Szombathely-Győr és győri házimérkőzés is zajlik. Ebben a mezőnyben szerepelt a Máté-Rozgonyi fiatalabbik Héraklész Programban szereplő párosunk, valamint a Tószegi-Bánkúti szintén ifjúsági párosunk is, akik nem rég jártak Kitzbühelben.

A hétvége zárásaként kialakult a feljutó személye is, végül a Liszi Renáta – Somodi Balázs duó örülhetett.

Második hétvégén már a ‘B’ ligába való feljutás volt a tét. Ehhez mérten erősödött a mezőny, amelynek tagjai voltak többek között: Szurmay – Ferenci Héraklész Program, Joó-Kárász és Kiss-Kéri felnőtt WCT Program párosai, vagy a Sasadi-Barkóczi kerekesszékes duó.

Itt két 4 fős csoportban zajlott a küzdelem, amelynek rájátszásába a csoport I. és II. helyezettjei kerültek be. Az ide bejutó párosoknak a feljutás már biztossá vált, viszont az érmek sorsa még eldöntésre várt.

Elődöntők:
Dencső/Szabó 8-6 Kiss/Kéri
Joó/Kárász 5-8 Szurmay/Ferenci

Az elődöntők tükrében biztossá vált, hogy a Héraklész Ifjúsági Élsport Programban szereplő párosunk döntőbe jutott, ahol a Dencső Blanka – Szabó Gergely duó várt rájuk. Gergő az idén EB ‘B’ ligában szereplő férfi válogatott csapatkapitánya.

Míg a bronz mérkőzést a két felnőtt WCT Programban szereplő párosunk vívta egymás ellen. Ezek végeredményei:

Bronzmérkőzés:
Kiss/Kéri 8-6 Joó/Kárász

Döntő:
Dencső/Szabó 8-2 Szurmay/Ferenci

Ennek alapján a 2025. évi Vegyes-páros Országos Bajnokság ‘C’ ligájának végeredménye:
I. helyezett: Dencső Blanka – Szabó Gergely
II. helyezett: Szurmay Emma – Ferenci Baján. Edző: Nagy Gyöngyi, Jakab Zoltán
III. helyezett: Kiss Anett – Kéri Dávid. Edző: Varkoly Zoltán

Gratulálunk minden résztvevő párosnak, a feljutóknak különösképpen! Folytatás: 2024. október 3-7. – Vegyes-páros Országos Bajnokság ‘B’ liga!