2023. évi Vegyes-csapat Világbajnokság – 5-6. nap

Utolsó pillanatig reménykedhettünk az alapszakaszból való továbbjutásban: bravúros szériával zárta VB szereplését a magyar vegyes-csapat válogatott!

Tegnap két mérkőzést játszott a csapat, reggel Tajvan, délután Ausztrália ellen.

“Ma volt az első korán reggeli meccsünk, de mivel alapvetően reggeli csapat vagyunk, ez inkább előny számunkra. Ennek megfelelően jól alakult a mérkőzésünk és a szünetre sikerült megnyugtató előnyt kialakítani, amit meg tudtunk őrizni a meccs második felére is, így győztesen hagytuk el a jeget a szimpatikus tajvaniak ellen.” –  meccs végeredménye 9-5 lett a javunkra.

“Délután az ausztrál csapat ellen magabiztos kezdéssel előnyhöz jutottunk, de egy alaptalan reklamáció az ellenfél részéről kizökkentette a csapatot és ezt kihasználva ledolgozták hátrányukat. Sikerült gyorsan visszaterelni a fókuszunkat es dominálni a mérkőzést, ami ugyan eltartott a nyolcadik endig, de az utolsó követ mar nem kellett ledobni a zsinórban negyedik győzelmünkhöz.” – 7-5-ös győzelem a magyarok javára.

“Az itteni légkörre jellemző, hogy a csapatok még adnak a tradíciókra es leülnek a meccsek után egymással beszélgetni. Kevés olyan WCF esemény maradt mára, ahol a verseny meg nem annyira elit szintű, hogy a hagyományokat is elnyomja a profi szemlélet. Jó volt leülni mai ellenfeleinkkel is és megismerkedni egymással egy kicsit jobban 🙂

Holnap reggel a már legjobb 8 köze jutott és veretlen Kanada ellen lépünk jégre. Jo szériában vagyunk, szeretnénk megnehezíteni a dolgukat es minél több pontot felírni az eredményjelzőre :)” – számolt be az 5. versenynapról Fóti Balázs.

Teljesült a csapat célja, igencsak megnehezítették a mai, utolsó mérkőzésen a kanadai csapat dolgát.
Sajnos a vereség miatt biztossá vált, hogy nem juthatnak be a legjobbak közé, de az utolsókig küzdöttek és nem adták fel!

“Véget ért számunkra a VB jeges programja egy nehéz meccsel Kanada ellen, ahol sok kockázatot kellett vállalnunk, hogy nehéz helyzetek ele állítsuk őket, hiszen a könnyű dobásokat az ő szintjükön nem kihívás kivitelezni. A meccs ennek megfelelően alakult, többször sikerült endet lopni, beszorítani és elgondolkodtatni őket, de végül nem tudtuk végigvinni ezt a taktikát és egy nagy enddel elveszítettük a mérkőzést.

A csoportban miénk a legjobb button átlag, de 4 győztes meccsel csak kivételesen szerencsés mérkőzés alakulásokkal lehetett volna továbbjutni, még egy győzelemre lett volna szükség a legjobb 12-höz.

4-5 győztes meccsel terveztünk előzetesen, ezt teljesítettük, nem vagyunk csalódottak, óriási élmény volt számunkra a VB részvétel, amihez köszönjük a Ferencvárosi Torna Club anyagi es a Magyar Curling Szövetség adminisztratív támogatását.”

Gratulálunk a csapatnak az elért eredményhez és a vb szereplésükhöz!

#WMxCC2023