Lillehammer curling edzőtábor: Joó Linda és Tatár Lőrinc beszámolója

Büszkék vagyunk fiatal curlingeseinkre, akik idén is részt vettek a World Curling által szervezett edzőtáborban, ahol a szervező csapat tagjaiként voltak jelen!

Tatár Lőrinc így nyilatkozott a táborról és az ott szerzett élményekről:
“Nagy öröm volt, amikor kiderült, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is részt vehetek majd a World Curling által szervezett lillehammeri curling edzőtáborban, sőt a tavalyi sikeres tábor után, vezető fiatal táborvezetőnek (Lead Camp Leder) kértek fel, így ha bármelyik másik táborvezetőnek kérdése támadt, bármikor tudtak hozzám fordulni. Szintén örömet okozott, hogy a World Curling média csapata elégedett volt a tavalyi munkámmal és idén is engem kértek meg a tábor során készítendő fotók és videók rögzítésére.

Idén öt vegyes csapat és edzőik érkeztek a táborba a világ minden pontjáról: Ausztráliából, Mongóliából, Romániából, Spanyolországból és Türkmenisztánból, 14 és 17 év közötti korosztályban. Délelőttönként a fiatalok általában egy elméleti és egy fitnessz órán vettek részt, amit délután két-három jeges curling edzés követett. Természetesen idén sem maradhattak el a különböző ismerkedős játékok, amelyeknek köszönhetően napról napra nyíltak meg a gyerekek és kötődtek új barátságok. Jó volt látni, ahogy a fiatalok folyamatosan érdeklődnek, kérdeznek, nyitottak új feladatok és curling drillek kipróbálására és a tippeket nagyon gyorsan beépítik technikájukba. A páratlan számú csapatnak köszönhetően idén a technikai ismeretek átadása mellett nekünk táborvezetőknek több játéklehetőségünk volt, gyakran különböző országokból mixelt csapatokban játszhattunk egymás ellen edzőmeccset, miközben a fiatalok a mérkőzések során kérdezhettek tőlünk.

Tavalytól eltérően idén két magyar táborvezető, Linda és én is részt vettünk a táborban és mind a ketten pozitív visszajelzéseket kaptunk. Külön meglepetés volt, hogy a norvég vegyes válogatott is felkért minket táborvezetőket egy edzőmeccsre, amit ugyan az összeszokottság hiányában elveszítettünk, de meglepően jó játékot mutattunk és szoros mérkőzést játszottunk. Összességében egy sikeres hetet zártunk Lillehammerben és remélem, hogy mihamarabb vissza tudok térni vagy edzői vagy játékosi szerepben.”

Joó Linda, curling játékos és friss edző beszámolója a táborról:
“Ebben a szezonban már itthon megkezdtem az edzői pályafutásomat is, így nagyon vártam, hogy nemzetközi szinten is kipróbálhassam magam edzőként. Úgy gondolom sokat tanultam ez az egy hét alatt, jó kapcsolatokat, barátságokat sikerült kialakítanunk.Számomra külön kihívást jelentett a fiatalok játéktudásának különbözése, voltak akik most voltak előszőr jégen, mások pedig már nemzetközi tornákon is indultak.

A táborozók reggel különböző elméleti tanórákon, egyik alkalommal egy elismert dietetikus által vezetett tanórán vehettek részt, ahol el is készíthették a szakember által bemutatott ételeket. A fitnesz órák is hatékonyaknak bizonyultak, egyik nap felsétáltunk az olimpiai síugró pályára, ahol több mint 1000 lépcsőfokot kellett megtennünk. Délutánonként a jeges edzés vette kezdetét.A gyerekek a tábor végére megtanultak együttműködni számukra korábban ismeretlen játékosokkal.

A táborban végzett munka eredményeképpen én is megszereztem a Technical Coach minősítést. Örültünk, hogy tudtunk a táborozók számukra maradandót mutatni, amit később felhasználhatnak játékukban.”

Gratulálunk fiatalok a munkátokhoz és reméljük hasznos tapasztalatot szereztetek, amit beépíthettek a jövőt illető terveitekbe!