3. helyen végzett Kitzbühelben a férfi válogatottunk

Impozáns környezetben, remek szervezés mellett, kitűnő jégen tudta elkezdeni a G-Force a felkészülést az aktuális curling szezonra a 2024. évi Austrian Curling Open-en.

Szabó Gergely, a csapat tagja így számolt be a versenyről:

“Erősnek mondható mezőnyben (indult A ligás osztrák férfi csapat, B ligás belga férfi csapat, többszörös világ és európa bajnok játékossal felálló német csapat, osztrák junior válogatottak stb) az első mérkőzésünk a curlinghez való visszaszokásról szólt, 4 hónap szünet után még kerestük a korábban begyakorolt mozdulatokat, egyensúlyt. Svájci rendszerben zajlott a torna, így nem aggódtunk amiatt, hogy nem nyertünk, taktikus vereséggel kezdtünk a szlovén férfi válogatott ellen.

A következő meccseken fokozatosan visszajöttek a megszokott mozdulataink, sebességérzetünk, a nagyon fordulós jéghez is hamar tudtunk alkalmazkodni, így lépésről-lépésre egyre jobban játszottunk és a következő 3 ellenfelet sikerült legyőznünk.

A negyedik mérkőzésen játszottunk a legjobban, ráadásul ezt az összecsapást a Youtube-on élőben is közvetítették, a kezdeti lámpalázat (bemikrofonozva sem játszottunk még sosem) gyorsan felváltotta az egyre pontosabb, jó játékunk.

Habár úgy tűnt, hogy 3 győzelemmel döntőbe jutunk (nekünk volt a legtöbb nyert endünk), végül a többi eredmény úgy alakult, hogy arany helyett a bronzéremért játszhattunk. Ezen az utolsó meccsen már érződött a fizikai és mentális fáradtságunk (48 óra alatt az ötödik mérkőzésünk volt), de nagy küzdelemben sikerült megszereznünk a harmadik helyet.

Összességében teljesen elégedettek vagyunk a hétvégén nyújtott teljesítményünkkel, a célunk az volt, hogy minél több mérkőzést játszunk (a legjobb 8 csapat játszhatott 5 fordulót), különböző csapatok ellen lépjünk pályára, ami maradéktalanul teljesült, így sikerélménnyel a hátunk mögött tudjuk elkezdeni az edzéseinket.”

Gratulálunk az eredményhez fiúk, ilyen szép kezdés után további sok sikert kívánunk a szezonhoz!