2024. évi képzési hétvége Kamaraerdőn

A Magyar Curling Szövetség 2024. szeptember 21-22-én tartotta képzési hétvégéjét a Kamaraerdei Curling pályán. A leendő instruktor mindkét nap, míg a leendő versenybírók vasárnap vettek részt oktatáson, ahol mindkét képzés elméleti és gyakorlati vizsgával zárult!

Szövetség munkája, mely a bővülő tömegbázisokat, programokat és lehetőségeket illeti, az most a szakemberképzés idején is megmutatkozott, hisz ebben az évben 16-an jelentkeztek az instruktor képzésre! 

A felhozatal nagyon vegyes volt, de döntő többségében különböző becsatlakozott bázisaink szakembereit képeztük ki Szarvas Gábor edzői testületvezető segítségével, aki a képzés oktatója is volt.

4-en vettek részt a Jégkert SE-ből, 2-2 fő Győrből és Szombathelyről, míg 1-1 képviselő érkezett Tatabányáról és Veszprémből.

A képzés elméleti és gyakorlati tudnivalói mellett, a résztvevőknek mindkét nap felénél ebédet biztosított a Szövetség. A 16 új instruktorunknak további jó munkát és oktatást kívánunk, illetve van 4 olyan szakemberünk, aki már tovább is képzi magát a BSU-MCSZ közös curling sportedző/sportoktató képzésén.

A bírói képzés is sikeresen lezajlott vasárnap, minek következtében 6 új versenybíró szerzett minősítést, így be tud kapcsolódni a 2024/2025-ös szezon országos bajnokságaiba. A képzést vezető oktató Rózsás Margó volt, akinek munkáját ezúton is köszönjük!