2025. évi Vegyes-páros Országos Bajnokság ‘B’ liga

Újabb országos bajnokságot rendezett a Magyar Curling Szövetség és ezúttal is a vegyes-párosok voltak soron. A ‘B’ liga küzdelmeit végül a Szabó Enikő – Fóti Balázs duó nyerte meg, de a párosok átrendeződése miatt rajtuk kívül még másik 5(!) páros is feljutott az ‘A’ ligába!

A népes számú ‘C’ ligát követően a ‘B’ liga már rögzített keretszámmal kerül lebonyolításra évek óta, ahol 8 vegyes-páros versenyzik. Az alapszakaszban mindenki mindenkivel találkozik. A ‘C’ ligából 5 páros jutott fel, a maradék 3 páros a tavalyi eredménye alapján került ide.

Az alapszakasz sereghajtója a Héraklész Programban résztvevő Szurmay-Ferenci páros lett, akiknek a hétvége kevésbé sikerült, de a sok nemzetközi verseny között, a teljesítményükkel nem okoztak csalódást. Felfelé haladva a ranglétrán a 4-7. hely között egy óriási körbeverés és pontazonosság alakult ki. Ennek pikantériája volt, hogy a 4. rájátszásba jutott, míg a 7. búcsúzott a ‘B’ ligától. A csalódott páros a Hamvas-Palancsa volt, míg az ebből a szempontból szerencsés a Pintér-Sárdi összetételű csapat.

A négyes döntőben az alapszakasz 1-4, valamint 2-3 helyen kiemelt párosai mérkőztek meg egymással. Itt két győzelmet követően a 2025. év Vegyes-páros Országos Bajnokság ‘B’ ligájának győztese a Szabó-Fóti páros lett, míg a második helyen a Pintér-Sárdi páros végzett. A dobogó alsó fokára magabiztos 9-2-es győzelemmel a Dencső-Szabó duó állhatott fel. IV. még szintén feljutást érő helyen a Miklós-Noskó – Miklós házaspár végzett.

Folytatás október 23-27 között az ‘A’ ligával, ahol a csata már a decemberi Vegyes-páros Világbajnokság Kvalifikációs Tornáján való részvételéért megy!

Végeredmény:
I. helyezett: Szabó Enikő – Fóti Balázs
II. helyezett: Pintér Zsuzsanna – Sárdi Péter
III. helyezett: Dencső Blanka – Szabó Gergely